מה לאכול לפני בחינה?

ביצוע הכנה תזונתית לקראת בחינה, חשובה לא פחות מאשר לימוד החומר עצמו. על הנבחן להיות בטוח שאכל בצורה נאותה לפני הבחינה, כך שיוכל להיות מפוקס בזמן המבחן ולא מרוכז ברעב או עייפות.

הוראות לפני הבחינה:

  • ביום שלפני הבחינה, חשוב לאכול תזונה עשירה בחלבונים – כך רמת ההורמונים דופמין ונוראפינפרין, אשר מעוררים דריכות וזריזות מנטאלית, תעלה. לדוגמא, רצוי לאכול ביצה, יוגורט, גבינות דלות שומן ובשרים דלי שומן. רצוי שהפחמימות שילוו את הארוחות יהיו מלאות, כגון לחם מלא, אורז מלא וקטניות.
  • ביום הבחינה, רצוי לאכול ארוחת בוקר שתכלול חלבונים כפי שתואר וגם פחמימות מורכבות. לא רצוי לצרוך קמח לבן או דברי מתיקה טרם המבחן, כיוון שהם יכולים לגרום לעלייה מהירה ברמות הגלוקוז אך יחד עם זאת לירידה מהירה בגלוקוז בדם בצירוף הרגשה של עייפות ותשישות – איננו מעוניינים שזה יקרה.
  • חשוב מאוד לשתות מספיק ולא להיות מיובשים, דבר שעלול להשפיע מיידית על יכולת הריכוז. השתייה צריכה להיות מורכבת ממים, סודה או תה צמחים. לא מומלץ לצרוך מיצים או משקאות המכילים קפאין. יש לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום בימים שלפני הבחינה.
  • הארוחה שלפני המבחן צריכה להיות יעילה אך לא מלאה מדי כדי שלא תגרום לתחושת הירדמות.
  • ביום הבחינה אין לנסות מאכלים חדשים שלא ידוע כיצד ישפיעו עליכם.
  • אם הבחינה ארוכה, רצוי להביא אתכם שני חטיפי גרנולה שיספקו פריצה אנרגטית מבלי לגרום להורדת הגלוקוז באופן מיידי בדם. בנוסף, כדאי להחזיק בקבוק מים לידכם בזמן הבחינה.

בהצלחה בתקופת הבחינות!

שתפו עם חבריכם
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
מאמר זה פורסם ב דיאטות ואורח חיים בריא, מאמרים וכתבות ותוייג תחת , , , . שמור במועדפים את הקישור הישיר.

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *