דוקטור נסטור - דיאטן קליני > דיאטה ותזונה נכונה > מהפך: אפשר לרזות בלי לרדת במשקל

מהפך: אפשר לרזות בלי לרדת במשקל

אל תשאלו, טעינו כשהמצאנו את יחידת המידה – קג'. מומחים טוענים שלא חייבים לרדת במשקל כדי להשיג את היתרונות הבריאותיים ואת המראה החטוב. מהיום המדד צריך להיות אחוז שומן בגוף והיקף ביטני

המלחמה המתמדת נגד עודף המשקל נגועה ב-"פולקלור תזונתי" או "בולשיט מחייב".

"פולקלור תזונתי"- כי המיתוסים סביב הנושא של ירידה במשקל הפכו לסוג של ריקוד אופנתי וממכר שכולנו למדנו לרקוד. "בולשיט מחייב"- מכיוון שרוב האנשים במדינה מנסים לרדת במשקל, הריקוד הזה סביב למשקל הפך לחובה למרות שאיננו תמיד נכון.

לאחרונה ביקרתי בכנס ה-77 של "החברה האירופאית לטרשת העורקים". כנס רב משתתפים מכל העולם בו מציגים ודנים בבעיות שגורמות למחלת לב של העורקים המגיעים ללב, ביניהם השמנת יתר.

הרצאתו של החוקר הקנדי הידוע פרופ' רונלד רוס הבהירה את נושא השקילה אצל הסובלים מעודף משקל בקווים מאוד חדים.

רוס הסביר תוך כדי נימוקים מדעים שעלייה על המאזניים וספירת קילוגרמים, הם אומנם מדד מקובל ביותר בעולם, ולמרות שממנו מחושב אינדקס מסת הגוף (BMI = משקל חלקי הריבוע של הגובה) ה"קדוש", הוא איננו נכון מספיק או לפחות לא חובה כדי להשיג את היתרונות הבריאותיים ואת השינוי החיצוני שרוב האוכלוסייה מחפשת. במילים אחרות ניתן לשנות את הגוף שלנו, ליותר חטוב ואטרקטיבי, ויחד עם זאת לשפר את הבריאות הכללית, מבלי לרדת גרם במשקל.

האומנם? כדי לחטב את הגוף ולשפר את הבריאות, אין חובה לעלות על המאזניים ולרדת במשקל, המטרה צריכה להיות הורדת שומן, בעיקר באזור הבטן (שומן אבדומינלי), ולעלות את אחוז השריר בגוף.

כך לא רק נקבל גוף חטוב ויפה יותר אלא נקטין את התופעה שבשפה מדעית נקראת "תנגודת לאינסולין".

כאשר אנחנו אוכלים פחמימות (מאפים, דגנים, דברי מתיקה, פרות ועוד) הלבלב מפריש לזרם הדם את הורמון האינסולין, האינסולין משחק תפקיד מרכזי בעליה במשקל ובהשמנת יתר. ההורמון נקלט בתאים ומסייע להעברת הסוכר מהדם אל תוך התאים. במצב של השמנה הקליטה של האינסולין פגומה והמעבר של הסוכר אל תוך התאים לא מתבצע בצורה תקינה.

תופעה זו מכונה תנגודת לאינסולין. ברור שבמצב שהאינסולין לא נקלט בתאים, הוא מתחיל להצטבר בדם. ומכיוון שמדובר בהורמון בונה (הרי הוא מסייע בבנייה של מאגרי סוכר ושומן בגוף), רמה גבוהה של אינסולין בדם תגרום להצטברות שומן בגוף, ולקושי רב להפטר ממנו.

אנשים הסובלים מהשמנה באזור הבטן נמצאים במצב בלתי נסבל. ההשמנה המרכזית (של איזור הבטן) גורמת להורמון האינסולין להצטבר בזרם הדם, והאינסולין בזרם הדם גורם לאגירה של שומן או במילים אחרות לעוד ועוד השמנה.

איך יוצאים מה"לופ" הזה? עליה באחוזי השריר וירידה באחוזי השומן הביטני תעזורנה לצאת מהמצב המסובך ביתר יעילות מאשר ירידה בקילוגרמים. למה? אנחנו יכולים לרדת הרבה קילוגרמים במשקל, אבל ירידה דראסטית במשקל, תהיה מורכבת בעיקר מהרבה שריר ונוזלים ומעט שומן, מצב לא רצוי שלא יפתור את מעגל הקסמים "אינסולין – השמנה".

המחקרים של רוס וחבריו מוכיחים שעל ידי תזונה בריאה המבוססת מדעית, משולבת עם פעילות גופנית ממוקדת, ניתן להוריד את ההיקף הביטני,ואת אחוזי השומן, ולעלות את אחוזי השריר והנוזל בגוף. השינוי הזה גורם לחיטוב, בריאות, ויציאה מהמצב של תנגודת לאינסולין ללא ירידה במשקל הגוף.

במצב זה, מדידה של קילוגרמים תהיה לא נכונה ומייאשת שלא בצדק. נעדיף למדוד את אחוזי השריר והשומן בגוף ואת ההיקף הביטני כמדד לתוצאות השינוי.

איך עושים זאת? על עקרונות אלו פותחה על ידי "דוקטור נסטור" שיטה מדעית מתקדמת להרזיה, ספורט ובריאות. תזונת "דוקטור נסטור" מתבססת על צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (פחמימות עם זמן ספיגה ארוך), תזונה ים תיכונית (שומנים באיכות הגבוהה ביותר), תזונת דאש (שמתייחסת לרמת מליחות, איכות פרות וירקות) צריכה מוגברת של סידן וסיבים תזונתיים.

השיטה התזונתית יחד עם הדרכה לפעילות אירובית, פעילות כוח ועבודה על שינוי בתפיסה ולימוד התנהגויות מול אוכל בחיים המודרנים, מביא לשינוי בגוף ובראש.

השיטה נתמכת באבחון על ידי המכשור המתקדם בעולם למדידת המצב המטבולי (רמת ההוצאה הקלורית) של המטופל, ומדידת הרכב גוף על ידי מכשיר ייחודי המודד את אחוזי השומן ושינויים במסת השריר בדיוק של 99%, כך שהטיפול מכוון אישית לכל אחד ואחת.

המסר פשוט, אם אתם מצליחים להוריד קילוגרמים בעזרת הדרכה נכונה ובריאה, המשיכו בכך. אם אתם סובלים מהשמנה ביטנית ומתקשים מאוד לרדת במשקל, עזבו את הפולקלור של ספירת קילוגרמים, ואת ה"בולשיט" של הסביבה המחייבת אתכם לספור אותם. עברו לאסטרטגיה אחרת, מדידת היקף בטן ואחוזי שומן, עליה באחוזי השריר והנוזל יביאו אתכם להצלחה אמיתית ותרגישו חיוניים, יפים ובריאים. בקיצור עשיתם את העבודה.

שתפו עם חבריכם
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
מאמר זה פורסם ב דיאטה ותזונה נכונה, מאמרים וכתבות ותוייג תחת , , , , , , , , , , , . שמור במועדפים את הקישור הישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *